Nå kommer Microsoft Azure til Norge

I juni 2018 annonserte Microsoft planer om å utvide sine voksende skytjenester til Norden. Fra to nye datasenterregioner i Norge, planlagt for Stavangerområdet og Oslo, vil selskapet levere intelligent skytjeneste og mulighet for lagring av data i Norge.

Microsoft Azure Infrastructure As A Service (IaaS) og Platform As A Service (PaaS) tjenestene er den første delen av skyplattformen som rulles ut i Norge og forventes tilgjengelig mot slutten av 2019, etterfulgt av andre Microsoft skytjenester som Office 365 og Dynamics 365.

Behovet for skytjenester har eksplodert de siste årene, og Microsoft har gjort en storsatsning for å ekspandere raskt for å møte den voksende etterspørselen. Dette har resultert i 54 annonserte Azure regioner, som gjøre Azure større enn noen annen leverandør av skytjenester. De nye datasentrene i Stavangerområdet og Oslo blir den første etableringen i Norge fra noen av de store skyleverandørene.

Samtidig som annonseringen av de nye datasenterregionene i Norge, ble det også klart at Microsoft har inngått et samarbeid med Equinor. Energiselskapet er på en reise mot digital transformasjon, som Microsoft nå skal bidra til gjennom sine skytjenester. Avtalen er et resultat av energibransjens transformasjon mot en digital fremtid. Azure sin sikre, pålitelige og kostnadseffektive drift gjorde plattformen til en naturlig partner for Equinor. 


Når det legges i Norge får man både i pose og sekk. Før måtte man velge om man skulle være en del av en «hyperscale» skytjeneste med alle fordelene som kommer med det, eller å ha dataene i Norge. Men nå kan du få begge deler

Kimberly Lein-Mathisen, administrerende direktør i Microsoft Norge
Microsoft Norge Kimberly Lein
Kimberly Lein-Mathisen, administrerende direktør i Microsoft Norge Foto: Microsoft Norge

Gunstig for norsk økonomi

Datasenterregionene i Norge blir de første Azure regionene i Norden. De vil bidra til økt konkurransedyktighet, produktivitet og sikkerhet i Norske bedrifter.  Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen stiller seg svært positivt til satsingen i Norden og mener at datasenterregionene vil legge til rette for vekst, innovasjon og økt verdiskaping til en norsk økonomi i omstilling. Microsoft er et av de aller største IT-selskapene i verden, og over en milliard kunder verden over stoler på Microsoft sin intelligente sky som plattform for sin virksomhets digitale transformasjon. 

Investeringen i lokal infrastruktur, gjør det mulig for Microsoft sine skytjenester å hjelpe bedrifter med å drive innovasjon i bransjene sine. Satsingen støtter opp under virksomhetenes bevegelse mot skyen uten å bryte bedriftenes krav til sikkerhet, compliance og datalagring. 


Ved å bygge nye datasenterregioner i Norge legger vi til rette for vekst, innovasjon og digital transformasjon av norske virksomheter – enten det er store bedrifter, offentlig sektor eller noen av de 200 000 små og mellomstore bedriftene som sammen skaper Norges fremtid.

Kimberly Lein-Mathisen, administrerende direktør i Microsoft Norge

Microsofts sky består av Microsoft Azure, Office 365 og Dynamics 365 som er verktøy som bidrar organisasjoner med å oppfylle forretningsutfordringene sine.  Skytjenestene til Microsoft er en av de mest komplette plattformene på markedet, som gir tilgang på et bredt spekter av løsninger til ulike bransjer. Dette gjør plattformen til en sikker partner når man skal opp i skyen og tilrettelegger for banebrytende ytelse, sikkerhet og konkurranseevne.  

Skywlkr hjelper deg i gang med Azure

Det er ingen tvil om at skyen er kommet for å bli, og vi i Skywlkr har ekspertisen du trenger for en sømløs og sikker overgang til skyen. Enten man er en nyoppstartet eller etablert bedrift, må man gjøre seg klar for fremtiden for å kunne vokse raskt og nå langt. I Skywlkr sitter vi på bred kompetanse om skytjenester og løsninger, som gjør det mulig for bedrifter å bevege seg fremover uten hindringer og med kontinuerlig utvikling med kontroll.  

Vi har som mål å levere mer enn bare en tjeneste, men et partnerskap som støtter dere helt fra oppstarten og videre utover i bedriftens reise. Når din bedrift skal opp i skyen er det viktig med en partner som forstår deres forretningsprosesser. Slik kan vi støtte opp under bedriftens aktiviteter, med løsninger og produkter som sørger for strømlinjede forretningsprosesser. Skywlkr støtter og gir råd til alt fra små til store bedrifter, med ønske om å bidra med å utvinne bedriftens sanne potensial.  

Datasenterregionene i Norge vil gjøre skytjenestene til Microsoft enda mer tilgjengelig for Norske bedrifter. Dette gir mulighet for sikker lagring av data i Norge, som for noen er ett lovkrav. Skywlkr er partneren som kan hjelpe dere å utnytte Azure sitt inntog i Norge. Vi har lang erfaring med Azure, og skaper løsninger som passer virksomheter i alle typer bransjer. Dette legger grunnlaget for systemer som vokser i takt med din bedrift.

Les om hvordan vi kan hjelpe deg med Azure IaaS tjenester under Managed Solutions eller hvilke andre produkter og løsninger vi kan tilby basert på Microsoft sin skyplattform her 

Er din bedrift interessert i å høre mer om hva som kommer fra Microsoft, muligheter eller ønsker å starte forberedelser til løsninger i Norge så ta gjerne kontakt med oss.