Fra startup til scaleup på Oslo Innovation Week

Skywlkr var på plass når Oslo Innovation Week nok en gang gikk av staben 23.-27. september, med 250 talere som var klare til å sette innovasjon på dagsordenen. Nordiske startup bedrifter vokser som aldri før, og markedet har utmerket seg globalt de siste årene med sterk suksess innen bærekraftige løsninger. Oslo Innovation Week er den perfekte arenaen for innovasjon og samarbeid, hvor over 11 000 mennesker samlet seg for å diskutere hvordan innovasjon kan løse globale utfordringer.

Gründere beskrevet som oppdagelsesreisende var et hovedområde under årets innovasjons uke. Altså menneskene som våger å gå nye veier og løse globale utfordringer. Gjennom uken var det mange muligheter for å lære om hvordan man skal satse på dristige løsninger som bidrar til å løse globale utfordringer gjennom entreprenørskap, teknologi og innovasjon. Samarbeid mot disse løsningene var et sentralt tema i år. For å skape de beste løsningene på verdens problemer, er samarbeid mellom partnere en viktig suksessfaktor.

DNB NXT med fokus på scaleups

En av høydepunktene gjennom uken var DNB NXT sitt event. DNB NXT er en møteplass der DNB inviterer gründere og investorer for å møtes og samarbeide. Dette var fjerde gangen DNB NXT ble arrangert og målet er å skape en arena som inspirerer gründere og investorer til å satse og tenkte stort.

«Det er nettopp i møtet mellom gode ideer, kapital, kunnskap og andre selskaper at magien skjer»

Erik Larsen, ansvarlig for DNB NXT i DNB

Under DNB NXT ble også finalen i konkurransen 100 Pitches avholdt. Åtte finalister pitchet sine ideer til juryen. Til slutt Evoy som stakk av med seieren, med sitt konsept for å senke utslipp i sjøen med elsystemer for båter. DNB NXT gjør en viktig jobb på det norske markedet ved å skape en arena som hjelper selskaper gjennom scaleup fasen. Gjennom et eget scaleup spor, samler DNB NXT mange av de beste scaleupsene i Norge og lager et grunnlag for kunnskapsdeling og idemyldring for videre vekst.

Rom for vekst i norske bedrifter

Oslo Innovation Week er en verdifull møteplass for entreprenører og investorer for kunnskapsdeling og nettverksbygging rundt scaleup selskaper. I Norge har vi et stort potensial for innovasjon og utvikling av startups mot scaleups. De nordiske landene utkonkurrerer resten av Europa ved å produsere 3,7 scaleups per 100 000 innbygger. Norge har likevel en vei å gå i forhold til våre naboland med 1,8 scaleups per 100 000 innbygger.

Det er viktig for norsk næringsliv at det legges til rette for at små og mellomstore bedrifter kan utvikle seg og vokse. Bare i 2018 ble det opprettet 62 000 selskaper i Norge. Dette viser at det ikke er etableringsfrekvensen som er et problem for veksten i landet. Ifølge Innovasjon Norge er det snarere viljen og evnen til å utvikle foretak som overlever over tid og klarer å skape varig høy vekst som er problemet.

Arrangementer som Oslo Innovation Week er viktige bidragsytere for å skape vekst i scaleup markedet. Samarbeid mellom gründere, investorer og andre partnere er viktig for å kunne sette banebrytende ideer til live, og arbeide mot vedvarende vekst for disse bedriftene.

Skywlkr som en del av løsningen

Skywlkr ønsker å bidra til at våre kunder kan jobbe proaktivt mot utvikling av sin bedrift. Vi gjør det mulig for selskaper å effektivisere og digitalisere sine arbeidsprosesser. Dette gjør vi ved å sørge for at alle IT-behov for din bedrift blir oppfylt.  Etter hvert som bedriften din vokser fra en startup til scaleup er det viktig at du har effektive systemer på plass, så dine ansatte ikke må bruke tid på rutineoppgaver i stedet for å jobbe med vekst i bedriften.

Skywlkr Venture Solutions er løsningen for deg som har en bedrift som opplever vekst og vil utvide systemene dine. Ved å være organisert etter byggeklossprinsippet kan bedriften legge til apper etter behov, slik at løsningen kan utvides i takt med bedriften.  

Mange bedrifter i scaleup fasen bruker mye unødvendig tid og ressurser på å lage isolerte løsningssiloer. Unngå å lage kjernefunskjonaliteter for blant annet salg, økonomistyring og produksjon som allerede finnes på markedet. Skywlkr tilbyr muligheten til å ta i bruk løsninger som støtter opp under vekst og utvikling, uten at kostnadene blir for høye. Samtidig gir den skybaserte plattformen til Microsoft stabilitet, forutsigbarhet og trygghet. Dermed kan dere sikkert kan drive selskapet i riktig retning.

Våre produkter legger til rette for vekst

Microsoft Dynamics 365 Business Central

Microsoft Dynamics 365 Business Central er en løsning som egner seg godt for bedrifter i vekstfasen. Business Central er en alt-i-ett løsning som samler de viktigste IT systemene deres. Brukere får enkelt oversikt over informasjon fra hele bedriften. Det er også lettvint å få en sømløs flyt mellom ulike avdelinger. Ved å automatisere flere av deres daglige forretningsprosesser, kan dere spare tid på administrasjon og fokusere på områdene dere er best på.

Business Central gjør det mulig for små og mellomstore bedrifter å få tilgang til avanserte funksjoner, uten at det sprenger budsjetter. Business Central skaper en stor fordel for scaleups ved å gjøre helhetlige og integrerte løsninger lett tilgjengelig. Slik at dere får god innsikt i deres data og kan kommunisere med kunder i real time.

Microsoft Dynamics 365 Finance and Operations

Etter hvert som virksomheten deres vokser seg større, vil det bli behov for mer komplekse løsninger som dekker alle behov i konsernet. Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations moderniserer forretningsdriften i hele konsernet på tvers av økonomi, produksjon og forsyningskjede for å skape ny vekst. Løsningen gjør det derfor mulig å samle globale økonomi- og driftsavdelinger slik dere kan ta velinformerte beslutninger raskt.

I dag skjer endringer raskt og ofte. Det er derfor viktig med en løsning som hjelper bedriften å tilpasse seg endrede krav i markedet. I tillegg er Microsoft Dynamics 365 et viktig verktøy for å legge til rette for digital transformasjon, kundeengasjement og optimalisert drift. Ikke la vekst i bedriften bli hindret av ineffektive systemer.

Microsoft Azure

Produktene våre er driftet i den markedsledende tjeneste- og driftplattformen Azure. En av de største fordelene med skytjenesten er at infrastrukturen håndteres av Microsoft. Som et resultat av dette slipper dere å bruke tid på driften og skaleringen av systemet. Azure er også en ideell løsning for bedrifter som opplever vekst. Azure har en rekke tjenestemuligheter slik at du kan starte i det små og utvide antall tjenester etter hvert som bedriften vokser. På denne måten holder du kostnadsnivået nede, ved at du helt enkelt kun betaler for det bedriften din bruker etterhvert som den vokser.

Skywlkr støtter scaleups

Skywlkr ønsker å være en partner som bidrar til vekst i norske bedrifter som har innovasjon og utvikling i fokus. Vi jobber kontinuerlig med å få best mulig forståelse og oversikt over våre kunders forretningsprosesser. Dette gjør det mulig å være en verdifull partner for våre kunder, som bidrar til vekst og verdiskaping.